Kata Cinta


Posted on 8:07 AM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

Hepy besday



Hepy besday to my beloved mother....Trimas kerna telah membesarkan zul selama nie....LOve u soo much
Posted on 8:05 AM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

Miss Someone??

Juz simple entry...Aku rasa cm kehilangan sesuatu, mungkin kah aku rindukn dia....maybe la aku rindukn dia....xtau la bile leh jumpa....




Posted on 6:13 PM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

10:10...Save the forest.

Salam...Bertemu skali lagi...Ari nie aku nak cite pe yg aku dah wat pada ari nie...Kisah nya bermula bile smlm kat ofis masa dah abis ofis aku lepak baca paper kat depan ofis...pastu de la ofismate aku nie namanya saadiah nie tegur aku...aku ngan dia nie kire rapat2 bese jer...xla rapat sgt...rapat sebagai kawan jer...so dia ajak aku join volunter kat sungai pelek...so aku pun trima la sbb aku mmg xde agenda esok...so dia suruh aku standby kul 7...



Keesokkan ari lak aku tgu kat tempat yg aku janji ngan dia...cm bese dia kn dtg jemput aku kat umah aku la...so kul 7 pagi aku dah gerak ngan dia g destinasi....klu ikut kan arinie juz wat keje amal la...keje dia wat tanam pokok kat sana...so dgn pantas nya aku ngan dia gerak ke sana...laju gak dia bwk, mungkin masa tue x byk kete kn, so kire relax la cket...hehehe...perjalanan kat sana ambik masa 1 jam setengah la...tepat jer sampai sana dah kul 8.30...sampai sana jer mmg kene jalan jauh la sbb tempat tue kene masuk dlm, so kete x sesuai masuk dlm sana...mmg jauh giler la jalan, dekat 2 km gak la aku jln, dah la x bekpas lagi...aku ngan kawan aku nie tahan lapar jela...hahaha...smpi sana jer dah start briefing...



Lepas brierfing yg membosankan tue aku ngan kawan aku memulakan operasi menanam pokok...ramai gak la yg join sana...kebanyakkan nya student yg join...yg x tahan nye student nie takut kotor...ntah pepe la diowg nie...baru masuk parit jer dah jijik...lum start korek lagi...lagi pun diowg nie kecoh jer lebih dari menanam...aku ngan kawan aku dah settle 17 batang pokok diowg 5 batang pun x siap lagi....isk3...lepas abis jer aku ngan kawan aku lari ke kg sebelah sbb kitorang nie x tahan sgt...teramat lapar la...kul 11 lebih kitorang dah cabut lari...hahaha...



smp kat kg tue kawan aku kata makanan sana mmg sedap2...kebetulan kg yg kitorang masuk tue mmg kg desa la...tenang giler la aku kat sana...hilang streat jap...hehehe...lepas mkn jer kitorang gerak balik, tp aku yg drive la sbb aku sian kat kawan aku nie, x cukup tdo...so aku pun drive smp la ke KL...tp kitorang singgah jap kat kawasan rumah baru sbb kawan aku nie nak cari rumah...ade la beberapa kawasan kitorang dah g, adekala menarik tp harga lak x menarik...pusing2 la kitorang kat area puchong & serdang...lepas tue aku pun balik ke umah aku,mmg penat tp seronok la sbb dah lama aku x g jejalan cmnie....Klu de lagi maybe kawan aku kn ajak aku join lagi...Mmg sronok...hehehe

ok la...takat nie jer yg aku leh cite...klu de lagi aku kn cite lagi....Salam.
Posted on 10:01 PM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

Ceritaku

Salam semua...lama x update dlm nie...bukan nye pe sbb keje semakin hari semakin byk kn so xde masa plus malas nak update dlm nie...lebih2 lagi ngan masalah yg menimpa kat aku nie...so aku kene cool down dlu baru aku leh aktif balik cm dlu...hehehe



Hidup aku semakin hari semakin better la...yela aku dah de life baru, so aku agak selesa ngan cara hidup aku skrang...cuma keje jer la yg wat aku x selesa...keje aku ibarat 1 dah siap sepuluh yg datang...hahaha...mcm cari jodoh lak plak...hahaha...tp hidup aku skarang nie la yg membuatkan aku semakin lama semakin matang dgn hal duniawi....aku skarang x rasa sunyi cm tahun lepas, tahun lepas mmg tahun yg perit bagi aku...awal tahun lepas mmg aku berazam tuk memperbaiki cara hidup aku...sumting like to create a better life...lebih kurang cmtue la...

Semakin hari aku rasa semakin tenang tp kekadang de gak la yg wat aku tak tenang...yela kekadang pernah gak aku gadoh ngan kekasih aku...tiap2 bulan lak tue...tp kitorang gadoh sekejap jer...pastu dah ok balik...ketenangan aku dtg bile aku sibuk ngan hal kerja aku dan kekadang aku sms ngan kekasih aku....kesimpulan nya aku mmg bahagia cuma satu jer la..huhuhu...

Ok la...setakat disini saje..aku pun xtau nak cite pe lagi...maybe xde cite menarik nak kongsikn...klu de cite menarik maybe aku kn cite len kali...mungkin aku kn cite bila aku nak tukar status aku nie...citer menarik tue...hehehe...ok la...jumpa lagi....salam.
Posted on 6:36 PM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

Salam Lebaran


Salam Semua...


Terlebih dahulu sy nak ucapkan selamat hari raya kepada semua terutama skali pada yg masih setia melawat blog sy yg dah lama sgt bersawang nie...klu tahun lepas mmg ari2 sy update tp skarang dah ssh cket la sbb bz ngan keje...hehehe...sy juga nak mintak maaf sekiranya sepanjang penulisan dalam blog nie ade yg menyingung perasaan korang...cm biasa la, setiap manusia mmg diciptakan x sempurna...huhuhu


Raya tahun nie aku cm bese seperti tahun lepas aku raya kat kl, tak meriah sgt, x suram sgt...sekadar ala2 kadar jer...cume tahun nie raya ngan TV Baru, Cat Baru dan Aircond Baru...hehehe...berkat rezeki lebih...lepas raya nie cm bese la duit aku pun dah kosong, dah la raya ke 5 dah start keje...kat ofis pun xde benda nak wat...last2 aku jalan ke Pavillion sorang2...bosan2...


ok la...aku pun xtau nak ckp pe nie...klu de story baru Insyallah aku kn update lagi...jumpa lagi...salam
Posted on 8:45 AM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »

Salam Ramadhan

Salam semua...salam ramadhan...hampir 2 bulan aku x update blog nie...nak wat cmner...kesibukkan tugasan yg watkan aku xleh nak update sgt....sepanjang 2 bulan nie mmg byk cite nak kongsi...ade cite sedih, de cite gembira...cume x sempat nak add dlm blog jer....so far Alhamdulillah aku sihat sejahtera, kerjaya pun semakin lama semakin baik...aku dpt belajar mcm2 kat cni...aku pun makin sronok kat cni...walaupun kekadang aku agak tension kat cni tp ok la...x la slalu sgt tension...

Bulan Ramadhan nie aku rasa nak cari balik kawan2 yg aku dah lama x contact...ade yg dah tukar no...ade yg call owg lain angkat, dan ade gak yg call x angkat2...maklum la aku pun dah tukar no...sebab2 tukar no tue xleh la nak cite...tue rahsia aku jer..hehehe...so yg aku dpt contact pun sorang tue pun dia dulu bekas kekasih aku...aku x call dia tp aku juz email dia jer...maklum la aku pun xde no baru dia so email pun jadi la....lama xtau khaba dia, aku juz tau dia melalui blog dia...aku pun klu ikutkan dah lama x masuk blog jer...klu dlu ari2 masuk blog dia, skarang nie ssh cket...hehehe...

Kehidupan aku klu ikutkan mmg dah byk beza...yela aku hanya fokus pada kerjaya jer...klu nak kluar dating pun xleh sbb si dia pun jauh...dah la jauh, terpisah ngan laut lak tue...klu nak jumpa dia kene naik flight....so msg je la yg aku leh wat....huhuhu...aku mmg rindu kan dia...mane tak nye...setahun nak jumpa pun ssh...bayangkan la....huhuhu...

so aku juz nak uczpkan salam ramadhan walaupun kite dah di pertengahan ramadhan nie, dan slamat hari raya klu2 la aku lepas nie ssh nak update blog lagi...hehehe....ok la...jumpa lagi...
Posted on 4:37 PM by akira @ Helmy and filed under | 0 Comments »